Restaurant
og mat
Om du velger restaurant- og matfag kan du senere videreutdanne deg ved en fagskole, ta påbygning til generell studiekompetanse for å kunne ta høyere utdanning ved høyskole eller universitet, eller søke opptak til høyere utdanning etter forkurs eller gjennom Y-veien.
Utdanningen leder fram til fagbrev i ett av fagene innen studieretningen.
Hva må til?
Du som velger restaurant- og matfag bør ha godt håndlag, være kreativ, nøyaktig og renslig. Der du er i direkte kontakt med kunder, er det også viktig at du er serviceinnstilt. Utdanningsprogrammet fører fram til yrker innen blant annet hotell- og restaurantnæringen og næringsmiddelindustrien, men også til arbeid i bedrifter som produserer kjøtt-, fiske-, drikke-, bake- og matvarer. Kunnskaper om egne og andres kulturer og mattradisjoner og om næringsmidler, kosthold og helsefremmende livsstil er viktig.
Du lærer
- om kosthold, næringsmidler og ernæring
- tilberedning og servering av mat
- behandling av råvarer, mat og drikke
- om mattradisjoner
- om helsefremmende livsstil og hygiene